Flora Vilalta

divendres, d’octubre 29, 2010

El candidat del PSC reitera que “no pactaré amb el PP” i es pregunta “què més ha de fer el PP perquè Artur Mas digui que mai serà president gràcies als seus vots”


El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha afirmat que “hi ha opcions polítiques que utilitzen les situacions derivades de la crisi per fomentar l’odi entre persones i territoris” i n’ha posat un exemple: “la dreta espanyola més reaccionària ha volgut fer d’un dels principals signes de la nostra identitat, la llengua, un tema de confrontació jurídica, política i social”.


En referència al Partido Popular, Montilla ha assegurat que “juguen amb la nostra llengua i el nostre model de convivència lingüística per un grapat de vots”. El candidat del PSC ha anat més enllà, i s’ha preguntat: “Davant d’aquesta ofensiva del PP, què fa Artur Mas?”. “La dreta espanyola ataca la nostra llengua, i la resposta d’Artur Mas és criticar el president del seu país”, ha afirmat Montilla.


En aquest sentit, el candidat socialista a la reelecció ha lamentat l’actitud de Mas: “No critica l’actitud del PP, no surt a defensar la llengua: m’ataca a mi”. Montilla ha refrescat la memòria al candidat de CiU, recordant que ha estat gràcies als governs d’esquerres que s’ha impulsat clarament la llengua catalana al cinema, a les universitats i a les escoles. Tot, “sota les constants crítiques i calúmnies del Partido Popular”.


José Montilla ha fet aquestes declaracions durant l’acte celebrat al FAD de Barcelona amb diverses entitats de la cultura popular i tradicional catalana, on ha emplaçat el seu oponent als propers comicis del 28N a que aclareixi la seva política de pactes postelectorals: “Jo ho he dit clar: no pactaré amb el PP. Volem sentir dir el mateix a Artur Mas”. Finalment, Montilla s’ha preguntat: “Què més ha de fer el PP perquè Artur Mas digui que mai serà president gràcies als seus vots? Què és capaç de deixar-los fer, per no tancar la porta a un possible pacte?”.

diumenge, d’octubre 24, 2010

Un govern catalanista, d'esquerres i progressista ja només és possible amb un Govern Socialista









El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, José Montilla, ha assegurat avui que “un govern catalanista, d’esquerres i progressista ja només és possible amb un Govern socialista”, i ha afegit que “ara, el 2010, només un Govern Socialista pot continuar escrivint les línies de la justícia social, el catalanisme integrador i els ponts del diàleg federal”. És en aquest sentit que Montilla ha afirmat que “seré President sense renunciar als meus principis, sense renunciar a formar un govern coherent, pel que penso comptar amb els millors i obert a totes les persones qualificades del nostre país que vulguin participar en aquesta etapa decisiva, i a diferència d’altres no em caldrà anar molt lluny per trobar-los. Perquè molts sou aquí”.



Montilla ha fet aquestes declaracions durant la seva intervenció a l’acte anomenat “Punt i a part”, que ha tingut lloc aquest matí a Barcelona, acompanyat pels consellers socialistes que han format el Govern d’esquerres dels darrers 7 anys, i on ha posat en evidència que “només seré President a partir d’un programa que asseguri la recuperació econòmica, la justícia social, la defensa i la unitat civil del poble de Catalunya i l’entesa amb els pobles d’Espanya”. Per aquest motiu, el candidat socialista ha afirmat que “ara cal fer un punt i a part” perquè, segons ell, “el tripartit ha fet un gran servei, però el seu temps ha passat”, tot argumentant que “no me’n penedeixo, en absolut, hem d’estar orgullosos de la feina que hem fet, però no el reeditarem. Encara que sumem”.


Tanmateix, el líder dels socialistes catalans ha reiterat que “ara cal un Govern socialista, presidit per un socialista, per fer possible, novament i renovadament, el projecte polític del catalanisme d’esquerres que volem i que el país necessita. Un govern per lluitar contra la crisi i defensar la justícia social, un govern per defensar l'autogovern i cercar l'entesa amb els pobles d'Espanya -ha advertit- on camins incerts, aventures, dreceres o passes enrere, cap ni una”.





diumenge, d’octubre 17, 2010










El president Montilla crida al PSC a un combat polític de primer ordre


El candidat del PSC es mostra convençut de guanyar “a la nostra manera, cercant la complicitat d’àmplies majories i cercant també l’acord amb la resta de pobles d’Espanya”
El primer secretari del PSC i candidat socialista a la presidència de la Generalitat, José Montilla, ha cridat avui al PSC “a un combat polític de primer ordre”, el qual “estic convençut que, comptant amb tots i totes vosaltres, el guanyarem”. “Ens declarem adversaris dels que vulguin dividir Catalunya i dels que vulguin separar Catalunya d’Espanya”, ha assegurat el president


Montilla, que al mateix temps s’ha declarat aliat “dels que defensin la unitat de la societat catalana, de la justícia social, de l’autogovern de Catalunya i de l’Espanya federal”.


José Montilla ha pronunciat aquestes paraules en la cloenda de la VIII Conferència Nacional del PSC, on ha quedat aprovat per unanimitat el programa per a les properes eleccions al Parlament de Catalunya. El president Montilla s’ha mostrat convençut d’aconseguir la victòria electoral “a la nostra manera, cercant la complicitat d’àmplies majories i cercant també l’acord amb la resta de pobles d’Espanya”. En aquest sentit, el candidat socialista ha demanat als membres del PSC “que representem les nostres idees amb orgull i que parlem de les nostres propostes amb convicció”, i ha esperonat als membres de la seva candidatura assegurant que “si pensem en la victòria, la sentirem, la farem nostra”.

Fets, no mentides


Montilla ha fet referència a les paraules d’ahir de la número dos de la candidatura, Montserrat Tura, alertant dels tòpics i les mentides que fan servir els partits de dretes: “Primer tòpic: aquest govern no ha fet feina. Mentida. Segon tòpic: la gestió pública és sempre pitjor que la privada. Una altra gran mentida. Tercer tòpic: només CiU sap defensar Catalunya. Mentida”.

Així mateix, el candidat del PSC a les properes eleccions ha volgut deixar clar que “ho hem demostrat al llarg de set anys: amb més autogovern, amb millor finançament i amb més inversió pública de l’Estat a Catalunya que quan governava la dreta”, i ha manifestat que això són “fets, i no paraules. Fets, i no mentides”.

Pels joves sense feina: Un contracte de futur

Montilla: “Els meus compromisos seran molt concrets i tocaran de peus a terra. El primer és pels joves sense feina”

El candidat del PSC proposa un Contracte pel Futur perquè cap jove menor de 30 anys estigui a l’atur durant més de 6 mesos sense tenir l’oportunitat de formar-se
El primer secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui que, “a banda del programa que aprovarem aquest cap de setmana, com a candidat em reservo el dret a presentar el meus propis compromisos, que seran col•lectius del conjunt del partit, que seran molt concrets i tocaran de peus a terra. Propostes, la majoria d’elles, centrades en combatre la crisi econòmica i seguir modernitzant el nostre país, fugint de les proclames, dels eslògans, de les propostes de dues línies buides i sense contingut d’altres candidats”.

“La proposta que avui els vull presentar va especialment dedicada als joves. Concretament, als joves que estan a l’atur i que ni estudien ni treballen. I que han d’estudiar, per poder treballar. Per poder trobar una feina. O una feina millor que la que ara estan en condicions de trobar”, ha assegurat.

Durant una roda de premsa en el marc de la Conferència Nacional-Convenció pel Programa Electoral del PSC, José Montilla ha anomenat aquesta proposta “Contracte pel futur”, perquè, ha explicat, “és un contracte: ajudarem als joves a formar-se, i ells s’han de preparar per tenir un millor futur. I per ajudar-nos a que el país tingui un futur millor”. En aquest sentit, ha afegit que “oferirem als joves que no treballen ni estudien la possibilitat de formar-se mitjançant dues fòrmules: Beques per a la formació i crèdits salari”.

Montilla ha assegurat que “jo no els prometré mai que reduiré l’atur a la meitat en quatre anys. Sense dir com, a més a més. Perquè nosaltres el que no farem, el que jo mai no faré, és enganyar-los. Les nostres són propostes que toquen de peus a terra. Que el que pretenen és millorar les coses en la mesura de les nostres possibilitats. I que busquen donar als nostres joves i al nostre país, oportunitats que a molts ens agradaria haver tingut, i que hem de fer que ara siguin possibles”.

Segons el candidat socialista, “amb aquesta mesura, cap jove menor de 30 anys a Catalunya estarà a l’atur durant més de 6 mesos sense tenir l’oportunitat de formar-se, sense tenir l’opció d’accedir a una formació que els doni més oportunitats d’accedir a un lloc de treball. Crec que aquestes són les propostes i les mesures que necessita el nostre país”.

Per la seva banda, la número 10 de la llista per Barcelona del PSC, Eva Granados, ha explicat que “volem fer aquest compromís amb els joves que tenen aquestes dificultats i volem aquest compromís per part seva perquè s’incorporin de manera activa en la seva formació”. “Sabem que les persones que estan a l’atur i tenen poca formació ho tenen molt dificil per trobar feina”, ha dit Granados, per qui “la formació és la clau per sortir de la crisi i pel canvi del model productiu”.

diumenge, d’octubre 10, 2010

Presentació de les candidatures


A Barcelona, on la fotografia s’ha fet a la seu central del PSC per l’amenaça de mal temps, el president Montilla ha fet una crida per intensificar els esforços per explicar la feina feta i els nous projectes que el PSC prepara pel futur. Montilla s’ha mostrat convençut que “si guanyem Barcelona, guanyarem Catalunya”, i ha retret a CiU que no va creure mai en el potencial i el lideratge de la capital: “per CiU, la plaça Sant Jaume va ser durant molts anys una trinxera per la confrontació política, per nosaltres és un espai de cooperació, confiança i treball pels ciutadans de la capital i de l’àrea metropolitana”. “Catalunya ha donat la mà a la seva capital i estic convençut que també ajudarà a impulsar Catalunya en aquesta nova etapa”.

dissabte, d’octubre 02, 2010


“Elegim un gran equip: gent preparada, lluitadora, honesta, d’esquerres, catalanistes del primer a l’últim”




José Montilla afirma que “he treballat aquests quatre anys amb l’objectiu que aquesta terra doni oportunitats a tothom, i vull treballar quatre anys més per retornar al país tot el que m’ha donat”

El primer secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui al Consell Nacional del partit que “elegim un gran equip: proposem gent preparada, lluitadora, honesta, d’esquerres. Catalanistes, del primer a l’últim. Perquè catalanista és el partit, el conjunt del partit. Perquè aquest és un partit d’ampli espectre. Un partit plural, amb gent preparada, honesta, capacitada, amb mèrits”. “Us demano que m’acompanyeu en aquest viatge, que siguem els màxims possibles, que impliquem el màxim de ciutadania possible, que lluiteu, que treballeu amb la mateixa convicció que jo ho faré. Treballeu, treballem. Lluiteu, lluitarem.


Perquè estic convençut, no ho dubteu, que guanyarem”, ha afegit.
Durant la seva intervenció, José Montilla ha recordat els seus orígens i ha assegurat que “vaig venir a buscar oportunitats, com molts altres en els anys 60 i 70 o com han fet altres en aquesta darrera dècada provinents d’arreu del món. I les vaig trobar, aquest és un dels motius pels quals m’estimo aquest país. He treballat aquests quatre anys amb l’objectiu que aquesta terra, el nostre país, doni oportunitats a tothom. I vull treballar quatre anys més per retornar al país tot el que el país m’ha donat”.

“Crec –ha dit el candidat socialista– que cal seguir treballant per Catalunya en la mateixa direcció, però amb renovada empenta. Amb la mateixa tenacitat, però amb més força. Amb la mateixa dedicació, però encara amb més ganes. I amb el mateix sentit de progrés, cohesió, i justícia social que impregnen el nostre projecte polític. Però encara més, molt més”.


CiU no és ni el recanvi

En aquest sentit, José Montilla ha demanat “ambició i coratge, i voluntat de continuar treballant pels catalans des de l’esquerra i des de el catalanisme integrador, perquè l’alternativa és la dreta de tota la vida, la de CiU, aquells que no van dubtar mai per donar el seu vot a José María Aznar, però que li van negar per dos cops a Zapatero. El nostre país no pot tornar enrere”. Segons el primer secretari socialista, “els que es proclamen com l’opció del canvi, no són el canvi real. Són els d’abans, i són els mateixos. Només cal veure les cares: en Mas, en Puig, l’Espadaler, el Fernández Teixidó, la Núria de Gispert. Tots membres dels governs de Jordi Pujol. I aquests són el canvi? No són ni el recanvi! És tornar al passat, és canviar a pitjor, i això no podem permetre-ho”.


“Els que van ensorrar o ensopir Catalunya no poden presentar-se com els que la poden aixecar. Catalunya ja està dempeus i mira cap el futur amb confiança, malgrat els problemes, malgrat la consciència que té la majoria de la població dels problemes pels que estem passant. Però amb ganes de superar-los”.