Flora Vilalta

diumenge, d’octubre 17, 2010

Pels joves sense feina: Un contracte de futur

Montilla: “Els meus compromisos seran molt concrets i tocaran de peus a terra. El primer és pels joves sense feina”

El candidat del PSC proposa un Contracte pel Futur perquè cap jove menor de 30 anys estigui a l’atur durant més de 6 mesos sense tenir l’oportunitat de formar-se
El primer secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, José Montilla, ha anunciat avui que, “a banda del programa que aprovarem aquest cap de setmana, com a candidat em reservo el dret a presentar el meus propis compromisos, que seran col•lectius del conjunt del partit, que seran molt concrets i tocaran de peus a terra. Propostes, la majoria d’elles, centrades en combatre la crisi econòmica i seguir modernitzant el nostre país, fugint de les proclames, dels eslògans, de les propostes de dues línies buides i sense contingut d’altres candidats”.

“La proposta que avui els vull presentar va especialment dedicada als joves. Concretament, als joves que estan a l’atur i que ni estudien ni treballen. I que han d’estudiar, per poder treballar. Per poder trobar una feina. O una feina millor que la que ara estan en condicions de trobar”, ha assegurat.

Durant una roda de premsa en el marc de la Conferència Nacional-Convenció pel Programa Electoral del PSC, José Montilla ha anomenat aquesta proposta “Contracte pel futur”, perquè, ha explicat, “és un contracte: ajudarem als joves a formar-se, i ells s’han de preparar per tenir un millor futur. I per ajudar-nos a que el país tingui un futur millor”. En aquest sentit, ha afegit que “oferirem als joves que no treballen ni estudien la possibilitat de formar-se mitjançant dues fòrmules: Beques per a la formació i crèdits salari”.

Montilla ha assegurat que “jo no els prometré mai que reduiré l’atur a la meitat en quatre anys. Sense dir com, a més a més. Perquè nosaltres el que no farem, el que jo mai no faré, és enganyar-los. Les nostres són propostes que toquen de peus a terra. Que el que pretenen és millorar les coses en la mesura de les nostres possibilitats. I que busquen donar als nostres joves i al nostre país, oportunitats que a molts ens agradaria haver tingut, i que hem de fer que ara siguin possibles”.

Segons el candidat socialista, “amb aquesta mesura, cap jove menor de 30 anys a Catalunya estarà a l’atur durant més de 6 mesos sense tenir l’oportunitat de formar-se, sense tenir l’opció d’accedir a una formació que els doni més oportunitats d’accedir a un lloc de treball. Crec que aquestes són les propostes i les mesures que necessita el nostre país”.

Per la seva banda, la número 10 de la llista per Barcelona del PSC, Eva Granados, ha explicat que “volem fer aquest compromís amb els joves que tenen aquestes dificultats i volem aquest compromís per part seva perquè s’incorporin de manera activa en la seva formació”. “Sabem que les persones que estan a l’atur i tenen poca formació ho tenen molt dificil per trobar feina”, ha dit Granados, per qui “la formació és la clau per sortir de la crisi i pel canvi del model productiu”.