Flora Vilalta

dissabte, d’octubre 02, 2010


“Elegim un gran equip: gent preparada, lluitadora, honesta, d’esquerres, catalanistes del primer a l’últim”




José Montilla afirma que “he treballat aquests quatre anys amb l’objectiu que aquesta terra doni oportunitats a tothom, i vull treballar quatre anys més per retornar al país tot el que m’ha donat”

El primer secretari del PSC i candidat a la Presidència de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui al Consell Nacional del partit que “elegim un gran equip: proposem gent preparada, lluitadora, honesta, d’esquerres. Catalanistes, del primer a l’últim. Perquè catalanista és el partit, el conjunt del partit. Perquè aquest és un partit d’ampli espectre. Un partit plural, amb gent preparada, honesta, capacitada, amb mèrits”. “Us demano que m’acompanyeu en aquest viatge, que siguem els màxims possibles, que impliquem el màxim de ciutadania possible, que lluiteu, que treballeu amb la mateixa convicció que jo ho faré. Treballeu, treballem. Lluiteu, lluitarem.


Perquè estic convençut, no ho dubteu, que guanyarem”, ha afegit.
Durant la seva intervenció, José Montilla ha recordat els seus orígens i ha assegurat que “vaig venir a buscar oportunitats, com molts altres en els anys 60 i 70 o com han fet altres en aquesta darrera dècada provinents d’arreu del món. I les vaig trobar, aquest és un dels motius pels quals m’estimo aquest país. He treballat aquests quatre anys amb l’objectiu que aquesta terra, el nostre país, doni oportunitats a tothom. I vull treballar quatre anys més per retornar al país tot el que el país m’ha donat”.

“Crec –ha dit el candidat socialista– que cal seguir treballant per Catalunya en la mateixa direcció, però amb renovada empenta. Amb la mateixa tenacitat, però amb més força. Amb la mateixa dedicació, però encara amb més ganes. I amb el mateix sentit de progrés, cohesió, i justícia social que impregnen el nostre projecte polític. Però encara més, molt més”.


CiU no és ni el recanvi

En aquest sentit, José Montilla ha demanat “ambició i coratge, i voluntat de continuar treballant pels catalans des de l’esquerra i des de el catalanisme integrador, perquè l’alternativa és la dreta de tota la vida, la de CiU, aquells que no van dubtar mai per donar el seu vot a José María Aznar, però que li van negar per dos cops a Zapatero. El nostre país no pot tornar enrere”. Segons el primer secretari socialista, “els que es proclamen com l’opció del canvi, no són el canvi real. Són els d’abans, i són els mateixos. Només cal veure les cares: en Mas, en Puig, l’Espadaler, el Fernández Teixidó, la Núria de Gispert. Tots membres dels governs de Jordi Pujol. I aquests són el canvi? No són ni el recanvi! És tornar al passat, és canviar a pitjor, i això no podem permetre-ho”.


“Els que van ensorrar o ensopir Catalunya no poden presentar-se com els que la poden aixecar. Catalunya ja està dempeus i mira cap el futur amb confiança, malgrat els problemes, malgrat la consciència que té la majoria de la població dels problemes pels que estem passant. Però amb ganes de superar-los”.