Flora Vilalta

dijous, de setembre 30, 2010

Els pressupostos de l'Estat compleixen amb Catalunya

“Els Pressupostos compleixen un any més amb Catalunya”
El Govern de l’Estat inverteix 3.134,3 milions d’euros en infraestructures a Catalunya per a l’any que ve i destina un 58% dels recursos a polítiques socials

El coordinador dels diputats i el senadors del PSC, Francesc Vallès, ha valorat molt positivament la inversió de 3.134,3 que els Pressupostos Generals de l'Estat destinaran l'any que ve a Catalunya. Vallès ha constatat que aquesta inversió compleix “estrictament i una vegada més” amb la Disposició Addicional Tercera. “Gràcies a l’Estatut”, ha explicat, “i en un context de dificultat econòmica, de necessitat de reducció del dèficit públic i de retallada de la inversió en infraestructures, Catalunya té garantida la inversió que li correspon”.


La inversió en infraestructures estarà destinada principalment al ferrocarril (1.501 M€), les carreteres (335 M€), els aeroports (151,6 M€), els ports (197 M€), la innovació i el medi ambient (244 M€). Vallès ha ressaltat que aquestes xifres “permetran dur a terme infraestructures estratègiques per al desenvolupament i la millora de la competitivitat al nostre país, com l’alta velocitat fins a la frontera amb França o el transport ferroviari de mercaderies i la connexió amb el port de Barcelona”.


El coordinador dels diputats i els senadors del PSC ha destacat l’augment en la despesa social dels Pressupostos, en un moment d’especial dificultat per a molts ciutadans que pateixen els efectes de la crisi: destinen el 58% a la inversió en polítiques socials. Vallès ha destacat la forta inversió que es destinarà l’any que ve a les pensions mínimes (2.350 M€, augmenten un 2,6%), les beques (144 M€, un 8% més) o les places per a l’educació de 0 a 3 anys (17,4 M€).


22.300 milions d’euros en set anys


Vallès ha explicat que durant els set pressupostos que ha aprovat el Govern de Zapatero, s’han invertit a Catalunya 22.300 milions d’euros, mentre que en els vuit de l'etapa Aznar només se’n van invertir 12.000 milions d'euros. És a dir, en set anys de Governs socialistes s'han invertit' pràcticament el doble que en vuit anys del govern del PP”.


CiU haurà d’explicar per què va donar suport durant vuit anys als Pressupostos d’Aznar, que van provocar la major desinversió de l’Estat a Catalunya, i en canvi es nega a aprovar uns comptes que compleixen amb l’Estatut i amb Catalunya”.