Flora Vilalta

dissabte, de setembre 18, 2010

Consell Nacional del PSC

José Montilla reivindica “el compliment amb els compromisos adquirits” per part dels socialistes, en contrast amb “les aventures, els invents i els jocs de mans” de CiU


El candidat del PSC recorda que “van estar 23 anys al govern i mai van voler reformar l’Estatut, i ara voldrien viure 23 anys més de l’engany del concert econòmic o de l’administració única”

El primer secretari i candidat del PSC a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, José Montilla, ha reivindicat “el compliment amb els compromisos adquirits” durant els anys en què ha presidit el govern català. Uns anys durant els quals les polítiques socials han experimentat un impuls sense precedents a Catalunya malgrat el context de crisi econòmica mundial. Montilla ha recordat que el govern català “va ser el primer en respondre a la crisi”, contribuint a la sostenibilitat econòmica i defensant els sectors més desafavorits del país.

En aquest sentit el candidat del PSC ha recordat que “només els socialistes som la garantia de la defensa dels serveis públics i de la protecció social”, mentre que altres formacions polítiques “no han fet cap proposta seriosa, només fórmules que no tenen futur”, com ara ingressar menys i gastar més. Tot plegat, segons Montilla, són “jocs de mans que no porten enlloc”.

José Montilla ha reconegut que “potser nosaltres parlem menys que els altres, però podeu estar segurs que fem molt més”. I ho ha demostrat amb les dades contrastades de l’obra de govern, com ara les dues escoles construïdes cada setmana, l’augment dels recursos en salut en un 76 per cent, l’aprovació de la Llei de la Dependència, la contractació de 7.600 nous Mossos d’Esquadra, l’impuls de la Llei de Barris, o la construcció del doble de quilòmetres de metro que durant tots els anys de governs de CiU.

“Ens vam comprometre i hem complert”, ha subratllat Montilla, tot alertant que “no guanyarem pel que hem fet però quan parlem de futur parlem de les coses que després fem, a diferència d’altres que fan promeses que saben que no compliran i esperen que la gent se n’oblidi”.


El candidat del PSC, doncs, ha refermat el compromís dels i les socialistes amb les polítiques socials, amb les quals segons ell “no valen invents, ni jocs de mans ni construir un gran engany com fa CiU”. Montilla ha estat contundent: “van estar 23 anys governant i mai van voler reformar l’Estatut, i ara voldrien viure 23 anys més de l’engany del concert econòmic o de l’administració única”. Segons el primer secretari del PSC, “els socialistes no podem permetre que visquin els propers 23 anys d’un concert econòmic i d’una administració única que deixarien de banda el mateix dia en què necessitessin el PP per governar”. “Com han fet sempre”, ha recordat Montilla.

Finalment, José Montilla ha manifestat que davant un candidat convergent que “no sap què vol i si ho sap no ho diu”, el PSC renova la seva proposta electoral amb la credibilitat de que “allò prometem ho complim i diem quin país volem, sense subterfugis i avalats pels fets”. “Ara toca parlar de propostes i programes, no d’invents, de dreceres ni de passes enrere”, ha conclòs.


Manifest electoral



El Consell Nacional d’aquest dissabte ha convocat oficialment la Conferència Nacional de Programa Electoral que el PSC celebrarà els propers 16 i 17 d’octubre. Avui els consellers nacionals han donat el seu vist-i-plau al Manifest Electoral, que ha de servir de base per la proposta programàtica amb la qual els socialistes catalans concorreran a les properes eleccions al Parlament que tindran lloc el 28 de novembre.