Flora Vilalta

dissabte, de juny 19, 2010









“El TC encara és a temps de rectificar, encara és a temps d’adonar-se que no pot sentenciar Catalunya”
José Montilla afirma que “a la Catalunya d’avui i demà, ni especuladors ni estafadors han de tenir ni tolerància ni contemplació”
El primer secretari del PSC i President de la Generalitat, José Montilla, ha assegurat avui que “els ciutadans volen que parlem clar i català, sense paranys, sense jocs de mans. Hi haurà candidats que potser parlaran el català millor que jo. Però us asseguro que no són ni seran més sincers que jo. I és més greu faltar a la veritat política, que faltar a la correcció lingüística”. En aquest sentit, ha afirmat que “no vull ni un pas enrere” i, referint-se al quart aniversari de l’Estatut, ha indicat que són “quatre anys per creure en el nostre Estatut i no per frivolitzar amb horitzons avui impossibles. I quatre anys esperant una sentència que no hauria de dictar aquest Tribunal Constitucional”.
Durant la seva intervenció davant el Consell Nacional del PSC, José Montilla ha subratllat que “el TC encara és a temps de rectificar, encara és a temps d’adonar-se que no pot sentenciar Catalunya”. “No hi ha Tribunal que pugui jutjar els nostres sentiments ni la nostra voluntat”.
“Ni tolerància ni contemplació

El primer secretari socialista considera que “el futur serà per a aquells que estiguin disposats a esforçar-se, a arriscar, i a contribuir amb el seu esforç al benestar de tots”. “Catalunya necessita emprenedors i empresaris,no estafadors i embaucadors. Catalunya necessita patriotes, no caradures. Catalunya necessita generositat. No jocs de mans, ni de factures, ni de interessos. Catalunya necessita treball i compromís”.
Segons José Montilla, “hem lluitat molt de temps per jutjar a la gent pel que fa i pel que són. Pel seu present, no pel seu pedigrí. Pel seu treball, no per la seva herència. No pels seus cognoms, ni la seva condició social, ni les seves relacions. A la Catalunya d’avui i demà, ni especuladors ni estafadors han de tenir ni tolerància ni contemplació”.
Reforma laboral: CiU ha de dir quina farien ells
Referint-se a la reforma laboral, el President de la Generalitat ha explicat que “els ciutadans estan cansats que els polítics vulguem fer d’actors, de presentadors del telenotícies. Els polítics ens l’hem de jugar per defensar les idees en les que creiem. Ens l’hem de jugar per impulsar les accions a què ens hem compromès. Ens l’hem de jugar dient la veritat encara que vagi en contra nostra. Ens l’hem de jugar prenent decisions que no agraden als ciutadans, que no agraden ni als qui ens han votat i ens han fet confiança. Però que, torno a dir, són imprescindibles”.
En aquest context, Montilla ha dit als dirigents de Convergència i Unió que “si tan important és la reforma, i la proposada no els agrada, que comencin per dir quina reforma farien ells, que l’expliquin als ciutadans. Perquè no s’hi val a reclamar una reforma, dir que és un bunyol quan es proposa, i no explicar les propostes alternatives”