Flora Vilalta

divendres, d’abril 16, 2010

“Cal demanar la immediata renovació d’aquest Tribunal Constitucional que no ha sabut estar a l’alçada”


Declaració de la secretària de Justícia del PSC i ponent de l’Estatut, Lídia Santos

- El PSC considera que la situació generada per la votació d’aquest matí al Tribunal Constitucional en relació a la sentència de l’Estatut és molt greu. Els socialistes no entenem aquest procés i el poble de Catalunya no entén en absolut l’actuació del Tribunal.

- Ens trobem davant un Tribunal Constitucional incapaç d’afrontar les seves responsabilitats en relació a l’Estatut de Catalunya, en una situació d’absoluta precarietat, en la mesura que no ha estat renovat en els terminis que preveu la Constitució. Per tant en una situació constitucionalment anòmala.


- Queda en evidència que la no renovació del Constitucional ha afectat seriosament la seva capacitat per trobar una sortida raonable al recurs del Partit Popular.


- Per tant, el Tribunal Constitucional i els seus magistrats han de reflexionar molt seriosament sobre el paper que la Constitució els hi atorga i sobre les conseqüències polítiques dels seus actes i decisions.


- El Tribunal Constitucional està al servei de la Constitució, d’Espanya, de les comunitats autònomes i dels ciutadans i, per tant, cal demanar la immediata renovació d’aquest Tribunal que no ha sabut estar a l’alçada.


- Els socialistes insistim en la constitucionalitat i legitimitat d’aquest Estatut que ve donada per la voluntat del Parlament de Catalunya i les Corts Generals i refrendada pel poble de Catalunya. Per tant, és incomprensible que vulgui ser modificat per opinions personals i no per la recta interpretació de la Constitució.


- Catalunya continuarà el seu camí, com ha fet fins ara, desplegant l’Estatut que li dóna les cotes d’autogovern més àmplies que mai hagi tingut.