Flora Vilalta

dissabte, de març 27, 2010

Primer Plenari Conferència Oberta



Montilla: “Vull idees noves, noves persones”


El primer secretari del PSC inaugura el primer plenari de la Conferència Oberta afirmant que “no vull un partit monolític, sinó dinàmic; no vull un partit tancat en sí mateix, sinó obert a tots els progressistes”


El primer secretari del PSC i President de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que “vull idees noves, noves persones, nous reptes: els socialistes de Catalunya farem un esforç sense precedents per escoltar, i necessitem estar més oberts que mai a rebre propostes, però també crítiques” perquè “no vull un partit monolític, sinó dinàmic; no vull un partit tancat en sí mateix, sinó obert a tots els progressistes i disposat a dialogar amb tots aquells i aquelles que ho vulguin”.


Montilla ho ha dit a l’acte inaugural a Barcelona del primer plenari de la Conferència Oberta. Catalunya Causa Comuna, en què també hi han participat Raimon Obiols i Jordi Hereu. Segons el primer secretari socialista, “no necessitem les propostes de sempre, sinó aquelles que siguin capaces de donar resposta a les noves necessitats de Catalunya” i per aquest motiu vol “que moltíssima gent es pugui sentir reflectida en les nostres propostes perquè hagi pogut participar en la seva elaboració”. “Vull una Catalunya millor, i la vull construir pels catalans, però també amb els catalans”, ha afegit.


El President de la Generalitat ha assegurat que “comença una llarga cursa, una cursa que alguns volen que sigui de velocitat, però és també una cursa de fons. Alguns volen victòries electorals, nosaltres volem una victòria de les idees”. “Si perdem la batalla de les idees –ha dit Montilla– no en guanyarem cap altre. Però la victòria de les idees no serà possible si no fem un debat a fons, de noves propostes i amb noves persones, obert i plural, d’àmplia base, i representatiu de la tota la nostra societat i dels espais emergents amb noves visions. hem d’escoltar a la nostra societat”.
Montilla ha recordat que “estem treballant en l’elaboració d’un Programa Marc que sigui capaç, d’establir quines són les reformes, els canvis i les accions que volem portar a terme en el futur” i “en aquest esforç de renovació programàtica caldrà introduir també l’experiència del debat obert que desenvolupa la Conferència Oberta”. “Cal ser valents, la societat ens reclama una adaptació constant a les seves necessitats, i nosaltres hem d’estar a l’alçada, hem de saber recollir els seus neguits, les seves propostes, i també, com no, les seves crítiques”, ha conclòs.




“Una Catalunya dividida no pot guanyar”



Per la seva banda, Raimon Obiols, ha explicat que a la Conferència Oberta “hem convidat a la gent sense cap tipus de frontera, només calia gent que tingués la voluntat de raonar amb nosaltres, que estigués en disposició de treballar i escoltar”. “Hi ha desafecció política, però reverteix en acció perquè la gent actua sobre aquesta base. No hi ha escepticisme que porta a la passivitat, sinó motor de reacció democràtica, civil, enfront d’una Catalunya disgregada”, ha afegit.
“La causa comuna de Catalunya ha estat sempre una Catalunya de progrés. Una Catalunya dividida no pot guanyar, una Catalunya dividida no guanyarà mai. Hi ha qui vol la divisió de Catalunya, la dreta espanyola i espanyolista és el que vol; a Catalunya no ho aconseguiran”, ha indicat.




En la mateixa línia, Jordi Hereu ha constatat que “estem aquí per intercanviar punts de vista, experiència, construcció de projecte, amb ganes de construir un sol país, una sola societat”. “Ens uneix la voluntat d’afrontar els reptes del present, però també del futur, que val la pena construir-lo col·lectivament: la Conferència Oberta només es pot entendre com la mà estesa al diàleg i a la construcció del futur”, ha assenyalat.