Flora Vilalta

dilluns, de març 01, 2010




A Torelló, presenten el DVD sobre el Respecte que ha elaborat l’Ajuntament i la Xarxa de Debat Educatiu


Aquest dilluns, a la sala d’actes de Gestiomat, s’ha presentat el DVD del Respecte, elaborat per l’Ajuntament de Torelló, en el marc dels treballs de la Xarxa de Debat Educatiu. La regidora d’Educació, Flora Vilalta, ha explicat que aquest instrument pedagògic es farà arribar als centres educatius de Torelló i, a través d’ells, arribarà a totes les famílies.

El curs 2007/08 es va iniciar un procés de debat que va conduir a introduir el valor del Respecte com element clau en el desenvolupament de la programació de la Xarxa de debat educatiu al llarg del curs 2008-2009. Entre les accions que es van portar a terme per treballar aquest valor van destacar la Festa del Respecte i el concurs d’Arts Visuals i Plàstiques sobre el Respecte, amb la corresponent exposició a la Biblioteca Dos Rius. Les dues accions van tenir una notable repercussió (especialment el concurs amb una participació de 1.168 alumnes) i van respondre perfectament a les pretensions del projecte.

El concurs tenia com a finalitat elaborar i editar un material pedagògic que servís per treballar aquest valor a l’aula i dins de l’entorn familiar a partir de tres eixos importants: el respecte a un mateix, el respecte als altres i el respecte a l’entorn. D’aquí va sorgir la idea d’elaborar el DVD del Respecte.

La intenció d’aquest DVD és esdevenir una eina útil per reflexionar sobre el valor del Respecte, de com es treballa i es mostra en la vida quotidiana i de com amb l’exemple dels grans esdevé model d’actuació per als infants i joves, i també, de com entre tots es va fent de la pedagogia activa el motor de la tasca educativa.

La Xarxa de Debat Educatiu és un espai on es troben totes les persones que estan implicades en l’educació dels infants i joves del municipi: docents, pares i mares de les AMPA, personal de pediatria del CAP, entitats del lleure, experts en l’àmbit educatiu, persones a títol personal, tècnics municipals... El projecte, que va néixer el febrer de 2005, està impulsat per les regidories de Benestar Social, Esports, Joventut i Infància i Educació de l’Ajuntament de Torelló, amb la col·laboració i l’assessorament tècnic de l’àrea d’Educació de la Diputació de Barcelona.