Flora Vilalta

dimarts, de desembre 29, 2009

Trapàs de Renfe-Rodalies a la Generalitat

- És un dia de gran satisfacció pel PSC i un moment històric tant pel que fa al desenvolupament estatutari com a la gestió del transport públic a Catalunya. D'aquelles noticies que canvien la conformació de l'estructura competencial de la Generalitat i que repercutiran en el dia a dia dels usuaris del servei de Rodalies.

- Cal deixar clar que és un traspàs íntegre de les competències en matèria de Rodalies. És el que disposa l'Estatut que va ratificar el poble català en referèndum i així es complirà a l'acord. El traspàs de Rodalies demostra que l’Estatut és un instrument vàlid i eficaç.

- Cal recordar als ciutadans que la competència en Rodalies ja constava a l'Estatut del 1979, però que CiU en 23 anys de Govern no va voler o no va saber negociar aquesta competència. Encara més, l'abril del 2003 va tenir l'oportunitat d'iniciar la negociació i la va rebutjar. Ha estat el Govern del president Montilla qui ha entomat aquest repte amb responsabilitat conscient que cal millorar el dia a dia dels ciutadans.