Flora Vilalta

dimecres, de setembre 08, 2010

El president Montilla anuncia la data de les eleccions i CiU es posa nerviosa

El PSC surt en bloc a exigir a Artur Mas una rectificació a Tremosa per una campanya neta



Dirigents socialistes recriminen les lamentables paraules de l’eurodiputat de CiU l’endemà mateix de donar-se a conèixer el dia de les eleccions
El Partit dels Socialistes de Catalunya ha expressat unànimement aquest dimecres el seu sentiment de rebuig cap a les desafortunades paraules de l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, en què ha qualificat el president de la Generalitat de ser “el president que Franco somniava per a una Catalunya en democràcia”.
Destacats dirigents del PSC han qualificat de lamentables i desafortunades les paraules de Tremosa i han exigit al candidat convergent a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Artur Mas, una rectificació en ares d’una campanya de joc net i de contraposició de propostes.
En aquest sentit, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha exigit "no només una rectificació de Tremosa, sinó també una desautorització per part de la seva força política”. Iceta ha recordat també la crida que ahir mateix feia el president Montilla a “un esforç de totes les forces polítiques per un debat viu, democràtic, sobre propostes, lideratges i gestió, que fos entenedor i útil, estimulant de la participació a les eleccions”.
El diputat del PSC i conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha considerat “particularment greu” que Artur Mas no hagi rectificat les declaracions de l’eurodiputat de CiU, i ha afirmat que tot plegat “demostra en quin concepte té la institució de representació ciutadana”. “M’espanta el silenci del senyor Mas”, ha afegit.
Per la seva banda, el també diputat del PSC i conseller de PTOP, Joaquim Nadal, ha qualificat les declaracions de Tremosa de “desafortunades i impròpies d’un càrrec públic”. Pel que fa a Artur Mas, Nadal ha recordat que “ahir advocava per la netedat de la campanya” i li ha aconsellat: “ara ja té una primera feina, que és netejar a casa seva”.
La consellera de Treball, Mar Serna, ha acusat Tremosa de “desprestigiar la política amb les seves declaracions” ja que “actituds com aquestes, d'un membre destacat de CiU, l'únic que aconsegueixen és allunyar encara més a la ciutadania de la política”. Serna ha recordat també que tant el portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, com el candidat Artur Mas “han evitat desautoritzar l'eurodiputat”.
El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, ha recordat que les declaracions de Tremosa “no són el seu primer exabrupte sobre Montilla” i ha coincidit en que “el pitjor de tot plegat és l’absència de rectificació per part de CiU”.
Finalment, l’eurodiputada socialista Maria Badia ha considerat que "Tremosa no és la persona més indicada per donar lliçons d'antifranquisme i menys al president Montilla, que va lluitar per la democràcia". Maria Badia ha reconegut que, en la seva qualitat d’eurodiputada, “és una vergonya per nosaltres tenir companys que vulguin donar aquesta imatge de Catalunya i dels catalans a les institucions europees”.