Flora Vilalta

dissabte, de setembre 25, 2010

Compliment Pla de Govern 2007-2010

Aquesta setmana, el Govern de Catalunya ha presentat un balanç del compliment del seu Pla de Govern 2007-2010. Mai s’havia fet tant en tan poc temps. El Govern ha assolit més del 90% dels objectius a dos mesos d’acabar la legislatura: És un balanç que evidencia la seriositat, el rigor i la tenacitat del President Montilla per fer avançar el país i superar dèficits històrics, fins i tot en moments de crisi econòmica.

La fórmula del “1 2 3 5”, és a dir, que en 1 dia de gestió del Govern del President Montilla hi ha 2 metges, 3 mossos i 5 mestres nous, explica gràficament la feina feta i les nostra prioritat: la política social i la millora de la qualitat de vida dels nostres conciutadans i conciutadanes.
Hi ha d’altres xifres. El Govern ha construït en 4 anys més de 1.000 equipaments, 5 equipaments per setmana. S’han fet 410 escoles, 288 escoles bressol, 123 centres de salut, 77 biblioteques, 23 comissaries, 18 palaus de justícia, 14 parcs de bombers, 8 hospitals, 90 quilòmetres d’autovia, 212 km de camins rurals, entre altres. Que traduït en paraules vol dir haver desenvolupat una societat més justa, amb millors serveis a la ciutadania, i una Catalunya millor preparada per afrontar els reptes del futur.


Com diu el President Montilla a la seva carta a la militància socialista, “aquest és el canvi real a Catalunya: polítiques dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones”. Estem orgullosos d’aquest balanç i és el moment d’explicar la feina feta als ciutadans i ciutadanes de Catalunya.”Us encoratgem a fer-ho perquè s’ha fet una gran feina i l’hem de transmetre amb la força que ens caracteritza.”


Davant el “Canvi Real” que representa el President Montilla, ens trobem el “Gran Engany” sobre el qual Artur Mas està construint la seva oferta electoral. Ho hem vist amb el concert econòmic, indefinit, contradictori i inviable; o hem vist en les seves contradiccions sobre el futur nacional de Catalunya (de l’independentisme a terminis del Sr. Puig a la “entesa amb Espanya” del S. Duran); ho hem vist amb la seva proposta “d’aprimar” l’administració entre un 20 i 25 per cent, que en termes de personal al serveis públics suposaria l’acomiadament de fins a 50.000 empleat públics, i el que això suposaria en la qualitat dels serveis a les persones. Pura confusió. Pura regressió social.



Hem fet més que mai i ara, més que mai, hem d’explicar-ho. Els catalans i catalanes han de saber què és el canvi real que representem. Et necessitem per donar-ho a conèixer i estem segurs que així, parlant de les propostes i dels fets, guanyarem les eleccions.