Flora Vilalta

dimecres, de novembre 17, 2010

Unir el país




El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha assegurat avui que “sóc i seré un President que facilita els acords que uneixen al país”, en referència a la mesura que ha fet pública avui i que serà la primera que prendrà com a president: un Pacte per la Competitivitat i l’Ocupació.

“No sóc un president que proposa mesures que divideixen, que porten a un carreró sense sortida i conflictiu, i que no se centren en la principal preocupació que és lluitar contra la crisi”, ha manifestat Montilla, que s’ha mostrat confiat “a garantir aquesta aliança social pel progrés de Catalunya i contra la crisi: tenim les propostes, tenim la cultura de l’acord, i sóc la persona adequada, estic convençut, per liderar una resposta col•lectiva i consensuada”.

En un acte celebrat a Terrassa, on també han intervingut el president d'Aragó i secretari d’Organització del PSOE, Marcelino Iglesias, i l’alcalde de Terrassa i membre de l’Executiva socialista, Pere Navarro, el president de la Generalitat ha volgut deixar clar que “no m’interessa la política ficció, ni la política melancòlica ni victimista: sóc un líder pràctic, orientat a l’acord i que facilita el consens” i s’ha mostrat convençut que “aquesta és la meva principal fortalesa i això és, crec, el que més li cal a Catalunya en aquests moments”.

“Hem d’acordar, junts, totes les mesures d’estímul econòmic i de creació d’ocupació a Catalunya”, ha indicat el President, que ha destacat que per arribar en aquests acords ja es disposen de les bases, com són l’Acord Estratègic, les 30 Mesures contra la crisi o els Pactes Nacionals Sectorials.



Catalunya emprèn

José Montilla ha aprofitat també per destacar la proposta ‘Catalunya emprèn’, presentada avui i que, ha assegurat, està pensada perquè aquelles persones que volen muntar una empresa “tenen múltiples necessitats”, i “per donar resposta a totes elles, l’administració ha de preveure la resposta més eficaç”.

“Amb totes aquestes mesures, els socialistes volem que Catalunya es posi al capdavant dels països de la Unió Europea amb majors facilitats per crear i consolidar una empresa, i donar millor resposta a tots els emprenedors i emprenedores”.

La garantia, Montilla


De la seva banda, Marcelino Iglesias ha advertit que "en aquestes eleccions Catalunya s'hi juga vàries coses", tot argumentant que "o bé seguir endavant amb el president Montilla o bé ficar-nos en un embolic". D'aquesta manera, Iglesias ha indicat que "els adversaris del PSC són la dreta neocentralista espanyola del PP", que ha qualificat de "partit xenòfob, amb unes teories de la immigració que avergonyirien a qualsevol partit de la dreta europea", o "el bloc dels nacionalistes de la dreta i de l'esquerra amb un substrat comú, que sabem com comencen però no com acaben". "La garantia, la solidesa, les ofereix el Govern de Montilla; la resta, aventures molt perilloses".