Flora Vilalta

dissabte, de novembre 13, 2010

“Mas diu que eliminarà impostos per valor de 800M€. Jo li pregunto: què vol retallar? Vull respostes clares”

José Montilla alerta que CiU “per fora són estatutaris, per dins sobiranistes, i en el pinyol, independentistes. Però tots, de dretes. Independentistes de dretes”

El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, José Montilla, ha volgut advertir avui de la mesura que ha anunciat el candidat de CiU, Artur Mas, “que diu que eliminarà els impostos per valor de 800 milions d’euros”, i li ha demanat “respostes clares”, tot preguntant-li “què vol retallar, quants metges, mossos i mestres vol acomiadar i si vol tancar escoles”. En aquest sentit, Montilla ha assegurat que “menys ingressos són més despeses” i que “no s’hi val enganyar la gent”. “Per això a mi no m’escoltareu rebaixar impostos, i menys a qui més té”, ha explicat el líder socialista, i ha afegit que “per això us dic que hi ha gent que no és de fiar, i el candidat de CiU no ho és”.


Montilla ha fet aquestes declaracions davant més de 1.300 persones al Palau Firal de Tarragona, acompanyat del vicepresident del govern i Ministre de l’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, pel cap de llista per Tarragona, Xavier Sabaté, i l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. El candidat socialista ha explicat que “jo no em resigno davant la crisi i els seus efectes", i ha reiterat que “lluitaré, lluitaré i lluitaré contra la crisi”. “El meu objectiu principal és que tothom pugui treballar i progressar. Sóc i seré President de la Catalunya de l’esforç, el treball i el rigor, no el de les falses dreceres i les passes enrere. Seré la vostra garantia”. Montilla també s’ha volgut referir a les “dues dretes” que, segons ell, s’amaguen sota les sigles de CiU, una la “dreta estatutària” i, una altra, “la dreta sobiranista”, que és la que “mana” a la federació nacionalista, “la que dirigeix Mas, la que vol governar Catalunya, la del concert econòmic i la que vol trencar i separar-se d’Espanya”. “Per fora són estatutaris, per dins sobiranistes, i en el seu cor, en el pinyol, independentistes”, ha afirmat el candidat socialista, tot afegint que “tots són de dretes, la dreta que admira Cameron i que exclou un pacte amb el PP. Tot el contrari, en el fons és el que desitgen i el que estan preparant”.


Rubalcaba demana a Mas si pactarà amb el PP de la catalanofòbia

El vicepresident del govern espanyol i Ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba ha demanat a Artur Mas que es pronunciï clarament sobre “si pactarà amb el Partit Popular, el partit que amb el seu líder al capdavant, Mariano Rajoy, va recórrer l’Estatut, va inventar la catalanofòbia i que enfronta Catalunya amb la resta d’Espanya; que ho digui, que en campanya els partits s’han de retratar”, ha sentenciat. “Perquè semblen haver oblidat que Rajoy demanava poble rere poble un referèndum i emetien cunyes de ràdio a Andalusia advertint que a Catalunya no es podria parlar en castellà”.