Flora Vilalta

divendres, d’octubre 29, 2010

El candidat del PSC reitera que “no pactaré amb el PP” i es pregunta “què més ha de fer el PP perquè Artur Mas digui que mai serà president gràcies als seus vots”


El president de la Generalitat i candidat del PSC a la reelecció, José Montilla, ha afirmat que “hi ha opcions polítiques que utilitzen les situacions derivades de la crisi per fomentar l’odi entre persones i territoris” i n’ha posat un exemple: “la dreta espanyola més reaccionària ha volgut fer d’un dels principals signes de la nostra identitat, la llengua, un tema de confrontació jurídica, política i social”.


En referència al Partido Popular, Montilla ha assegurat que “juguen amb la nostra llengua i el nostre model de convivència lingüística per un grapat de vots”. El candidat del PSC ha anat més enllà, i s’ha preguntat: “Davant d’aquesta ofensiva del PP, què fa Artur Mas?”. “La dreta espanyola ataca la nostra llengua, i la resposta d’Artur Mas és criticar el president del seu país”, ha afirmat Montilla.


En aquest sentit, el candidat socialista a la reelecció ha lamentat l’actitud de Mas: “No critica l’actitud del PP, no surt a defensar la llengua: m’ataca a mi”. Montilla ha refrescat la memòria al candidat de CiU, recordant que ha estat gràcies als governs d’esquerres que s’ha impulsat clarament la llengua catalana al cinema, a les universitats i a les escoles. Tot, “sota les constants crítiques i calúmnies del Partido Popular”.


José Montilla ha fet aquestes declaracions durant l’acte celebrat al FAD de Barcelona amb diverses entitats de la cultura popular i tradicional catalana, on ha emplaçat el seu oponent als propers comicis del 28N a que aclareixi la seva política de pactes postelectorals: “Jo ho he dit clar: no pactaré amb el PP. Volem sentir dir el mateix a Artur Mas”. Finalment, Montilla s’ha preguntat: “Què més ha de fer el PP perquè Artur Mas digui que mai serà president gràcies als seus vots? Què és capaç de deixar-los fer, per no tancar la porta a un possible pacte?”.