Flora Vilalta

diumenge, de novembre 14, 2010

Viladecans, s'ha desbordat








Montilla: “Vull que la Catalunya silenciosa parli i decideixi. No vull un país d’esquerres amb un Govern de dretes”



El president de la Generalitat i candidat socialista a la reelecció, José Montilla, ha assegurat avui que “vull que la Catalunya silenciosa parli i decideixi”, i ha afegit que “no vull un país d’esquerres amb un Govern de dretes. Vull tots els vots de la majoria, que no en falti cap, perquè després no ens haguem de penedir”. En aquest sentit, Montilla ha instat a anar a votar perquè “som majoria els que volem progrés, la justícia social i l’autogovern”, tot afegint que “hem d’anar tots a votar per no fer passos enrere, ja que una majoria que no camina, no avança; una majoria que no parla, calla i atorga; i una majoria que s’ho mira, acaba veient com es retallen els seus drets”.

Montilla ho ha dit davant de més de 2.500 persones en el pavelló Cúbic de Viladecans, que s’ha desbordat, i acompanyat pel president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, la número 10 de la llista per Barcelona, Eva Granados, i l’alcalde del municipi, Carlos Ruiz. El candidat socialista ha ressaltat la importància d’aquestes eleccions on “està el joc el futur de Catalunya i el model de societat que tots volem”. D’aquesta manera, Montilla ha recordat que els nacionalistes “han votat cada any contra els pressupostos del PSOE, vitals contra al crisi i per les inversions de Catalunya”, i ha lamentat que el líder de Convergència “prefereixi el líder del PP, Mariano Rajoy, com a president a Espanya”. “Ja no ho dissimula”.

Tanmateix, el líder socialista ha explicat que Mas diu que aquestes eleccions “no són unes eleccions entre esquerres i dretes, sinó entre el present que volem i el futur que volem”, i per dir tal cosa, segons Montilla, “s’ha de tenir desvergonyiment”. “Aquests professionals de la dreta diuen sempre el mateix, que les diferències entre l’esquerra i la dreta són coses antigues, del passat, que ja no serveixen, però ho diuen sempre els mateixos, els conservadors, els que semblen diferents, més moderns, més acceptables, més elegants, però que són el que són, llops que es disfressen amb pells de xai, i no una altra cosa”, ha denunciat Montilla.

Suport incondicional de Zapatero

De la seva banda, José Luis Rodríguez Zapatero ha volgut donar “tot el seu suport” al president Montilla, tot explicant-li que “tot i que partim d’una situació difícil i que mai ningú no ens ha regalat res, sabem que tenim força i compromís, i amb aquesta força i amb aquest compromís el dia 28 podem donar la sorpresa; la remuntada està en marxa, ara, per la sorpresa”.
A més, el president del govern espanyol li ha demanat al PP que “mai no tornin a fer una política contra Catalunya per intentar guanyar vots, que respectin l’Estatut i el català, Rajoy té l’oportunitat de rectificar, i que fins que no ho facin, que Artur Mas digui públicament que no pactarà amb el Partit Popular”.