Flora Vilalta

dimarts, de febrer 15, 2011

Prometien un canvi, alguns ho varen creure,ara canvi = retrocés

Nadal assegura que el Govern “ha traspassat una frontera intolerable” en posar en dubte la defensa que el PSC fa de Catalunya


El Cap de l’Oposició es pregunta: “quantes retallades, renúncies i serveis escapçats hauran d’aguantar els ciutadans construïts sobre xifres inflades i errònies?”


El president del Grup Parlamentari Socialista, Joaquim Nadal, ha afirmat avui que el portaveu del Govern, Francesc Homs, “va traspassar ahir una frontera intolerable: apropiar-se de Catalunya, del sentiment de catalanitat, identificar només CiU amb Catalunya i dir que altres, el PSC, a l’hora de triar entre Catalunya i un partit polític espanyol trien el partit polític”.
En roda de premsa al Parlament, Nadal ha afirmat que els socialistes “hem estat al costat dels catalans i catalanes des de l’existència del partit. Això no admet discussió. Si el govern de Catalunya insisteix que vol ser ajudat en una situació difícil de crisi, que faci els passos per ser ajudat. Que no traspassin la frontera de la dignitat de les persones i dels partits. No pot jugar amb la dignitat de les persones, no pot jugar amb els serveis a les persones d’una forma partidista i interessada, fent culpable el partit del costat”.


El president del Grup Parlamentari Socialista s’ha preguntat: “quantes retallades, renúncies i serveis escapçats hauran d’aguantar els ciutadans construïts sobre l’infundi de xifres inflades i errònies? És una qüestió principal: inflar xifres de dèficit, tergiversar-les, sumar dues vegades per justificar retallades, insistir en aquestes retallades i insistir amb contumàcia en suprimir impostos és un contrasentit que el poble de Catalunya no pot acceptar”.


Segons Nadal, “és greu retallar serveis sanitaris, serveis educatius, serveis complementaris de serveis educatius, infraestructures de mobilitat, justificar les retallades en comptes que es presenten malament i no es presenten al Parlament de Catalunya”. “On és el pla d’ajustament del Govern? Perquè no l’ha presentat al Parlament. Perquè s’ha lliurat al Govern d’Espanya i no al Parlament? Què hi ha que no permeti el seu debat parlamentari a Catalunya?”, s’ha preguntat.


“On s’és vist -ha explicat Nadal- que qui vol ser ajudat no ensenyi números ni papers i enganyi amb els números que fa. Que no fugi d’estudi dient que la lletra petita no permet cobrar el fons de competitivitat. És fals. La carta del conseller Castells ho acredita; 1.450 milions d’euros que es van pagar el 2009 i el 2010, i el 2011 s’han de pagar”.


Joaquim Nadal ha assegurat que “fa la impressió que el Govern només vol treballar per uns quants catalans i no per a tots. Si això no fos veritat, posposaria el seu compromís de suprimir l'impost de successions i utilitzaria els ingressos d’un impost que afecta el 6 per cent dels catalans en mantenir serveis que diu que vol retallar”. “Barrejant els que ens deuen i el que devem és quan CiU enganya tothom: tergiversa xifres, dramatitza la realitat, tira pedres sobre la seva teulada i fa caure el crèdit català als mercats internacionals”.