Flora Vilalta

divendres, de juliol 30, 2010







Bones vacances !!!!!!!!!!!!

dijous, de juliol 29, 2010

Feina feta

Avui hem acabat el període de sessions, del Parlament de Catalunya, previstes fins el mes de juliol.
Cal dir que no ha estat un període fàcil sinó més aviat complicat, sobretot els últims mesos.
La crisis, la sentencia del TC, les presses d’alguns partits per començar la campanya electoral, les comissions d’investigació, tot ha contribuït a enrarir aquest final.
Però cal no oblidar, que també hem aprovat moltes lleis, que sens dubte i malgrat no tinguin el ressò mediàtic que convindria contribuiran al benestar de les persones.
Els pressupostos que en el seu dia va aprovar el Parlament han permès continuar amb una acció de govern decidida. Més escoles, més hospitals, més infraestructures,més barris dignes, més atenció a les persones.

dissabte, de juliol 24, 2010

El nou Dissabte Roig del PSC aconsegueix fer 8.082 afiliats







El nou Dissabte Roig del Partit dels Socialistes de Catalunya, que s’ha celebrat en més de 170 municipis, ha estat tot un èxit i ha aconseguit fer un total de 8.082 afiliats. Aquesta jornada d’acció política al carrer, que té un tarannà tan informatiu com festiu, ha comportat la instal•lació de 230 carpes a pobles, ciutats i platges d’arreu de Catalunya per tal de donar a conèixer la gestió del Govern de la Generalitat.

Més de 2.500 persones de l’organització ha participat en el desenvolupament d’aquesta jornada festiva dels socialistes catalans, en la qual s’han repartit 100.000 fulletons informatius sobre la gestió del Govern presidit per José Montilla, a més 30.000 ventalls, 50.000 pilotes de platja i 50.000 globus amb el logotip socialista.





























dijous, de juliol 22, 2010









MALGRAT L’AJUST EN INFRAESTRUCTURES A CAUSA DE LA
CRISI, ES MANTÉ EL COMPROMÍS EN INVERSIONS PREVIST A
L’ESTATUT



Davant la compareixença del ministre Blanco davant la Comissió de
Foment del Congrés per donar compte els ajustos que es portaran a
terme en la realització d’obra pública al conjunt de les comunitats
autònomes, cal destacar que pel que fa a Catalunya:

‐ Només 5 de les 182 obres de més d’1 MEUR que es duen
a terme a Catalunya es veuen greument afectades.

‐ Si bé Catalunya pot ser de les comunitats que més obres
rescindides té, juntament amb Cantàbria, Aragó i Castella-Lleó,
és també la comunitat que té més obres en curs. En aquest
sentit, cal destacar que percentualment afecta un 2,7% del
total de les obres i no és ni molt menys la comunitat més
afectada (Aragó 12%, Cantàbria 22% Castella –Lleó 9%
Astúries i València 3%, Murcia 8%, , Extremadura 10% ).

‐ NO S’HAN VIST AFECTADES per les rescissions les obres
de ferrocarrils a Catalunya algunes de les quals de gran
importància com l’alta velocitat o l’estació de la Sagrera.
Hi ha unes obres estratègiques per Catalunya que s’han vist
rescindides i per les quals cal reclamar fórmules per trobar-hi una
solució:
- Enllaç A-2-AP7 a Castellbisbal
- A-27 Valls-Montblanc
- A-2 Medinyà-Orriols


El Govern de la Generalitat, a través del Departament de
Política Territorial i Obres Públiques, treballarà per tal que el
Ministeri de Foment trobi fórmules per reprendre i impulsar
aquestes obres el més aviat possible.


FOMENT MANTÉ EL COMPROMÍS EN INVERSIONS PREVIST A
L’ESTATUT


- Malgrat les afectacions, perquè és lògic que Catalunya
participi solidàriament en la necessària reducció del dèficit,
cal posar de relleu que l’ajust garanteix totes les
inversions en ferrocarril i respecta la Disposició
Addicional Tercera.

- L’anunci confirma que es mantenen la resta d’inversions
previstes a Catalunya en carreteres, ports i aeroports i,
sobretot, l’aposta pel ferrocarril a Catalunya, i en concret,
per l’alta velocitat. NO ES TOCA cap de les grans obres
de l’AVE que estan en marxa: el túnel que creua
Barcelona, l’arribada de l’alta velocitat a Girona, el corredor
del Mediterrani i l’estació de la Sagrera.


- En qualsevol cas, la inversió en infraestructures a
Catalunya continua sent la més alta de la història i
supera amb escreix la dels vuit anys de Governs del
Partit Popular amb el suport de CiU.



fotogràfia El Segre.com

diumenge, de juliol 18, 2010

Faré campanya en defensa de la senyera de tots, en defensa de l'Estatut de tots




José Montilla retreu a Mas que “com a resposta a la indignació catalana contra la sentència hi hagi líders que s’aixequin de la taula abans d’hora o bé siguin incapaços de presentar cap proposta”
El primer secretari del PSC i president de la Generalitat, José Montilla, ha afirmat avui que “la Catalunya somiada es construeix amb fets i no amb paraules; fets com el d’ahir al Parlament de Catalunya, cercant la unitat”. “Bé està el que bé acaba. Però ningú no entén que com a resposta a la indignació catalana contra la sentència hi hagi líders que s’aixequin de la taula abans d’hora o bé siguin incapaços de presentar cap proposta”, ha afegit.
Segons José Montilla, “ahir vam aconseguir la unitat en el Parlament en l’últim segon, amb un cop d’audàcia. També aconseguirem la victòria electoral en el darrer segon. Però no n’hi haurà prou amb l’audàcia. Caldrà molta feina, molt compromís de molta gent. Caldrà contundència en els missatges. Claredat en els discursos. I també reclamar que els nostres principals adversaris parlin clar. Si volen canviar de bandera, que ho diguin. Si renuncien a defensar l’Estatut, que ho diguin. Jo faré campanya en defensa de la senyera de tots, en defensa de l’Estatut de tots”.
Durant la seva intervenció a la cloenda de la Convenció del Programa Marc, que ha reunit 900 delegats i 200 convidats a Lleida, el president de la Generalitat ha considerat que “tampoc no ens podem enganyar sobre les possibilitats d’unitat real entre les forces polítiques catalanes” i “hem d’acceptar que la sentència del Tribunal Constitucional ens ha situat davant d’una disjuntiva: o bé refer el pacte estatutari i reforçar el pacte constitucional o bé optar per trencar el marc estatutari i constitucional. També hi ha una tercera opció, la del PP, la de la dreta espanyolista, antiga nacionalment i socialment”.
“I l’opció dels socialistes catalans és clara: ens proposem refer el pacte estatutari, defensant l’Estatut votat pels catalans i el potencial d’autogovern que conté, reforçar el pacte constitucional de 1978, sense renunciar a una futura reforma de la Constitució per dotar-nos d’un Senat federal i reconèixer de forma clara la plurinacionalitat d’Espanya”, ha indicat Montilla, que ha afegit que “no estic parlant d’una reforma per demà, sóc conscient que amb l’actual correlació de forces i amb la posició del PP això avui no és possible”.
En aquest sentit, el primer secretari socialista ha assegurat que “els que volen trencar el marc estatutari i constitucional tenen l’obligació de dir-ho, com ho fa Esquerra Republicana. Demano la mateixa claredat a CiU i a Artur Mas, que té l’obligació de decidir. O defensa l’Estatut que van votar els catalans i una Espanya federal, o defensa la ruptura amb Espanya”. “La sentència ha malmès moltes coses. I això no s’arregla ni amb una resolució del Parlament ni amb una resolució del Congrés. S’ha produït una ruptura de confiança i un distanciament emocional que caldrà superar. I això reclama de tots molta intel•ligència, tenacitat i voluntat de pacte. Per mi no quedarà”, ha explicat.
“Som gent seriosa i sabem cap a on anem”
Referint-se al Programa Marc, el primer secretari socialista ha assenyalat que “són temps difícils, però els socialistes som gent seriosa i sabem cap a on anem. Amb aquest Programa Marc hem traçat l’horitzó del nostre projecte polític i de país. Un horitzó ple d’esperança, per guanyar el futur de Catalunya”.
“Els socialistes som els arquitectes dels pilars fonamentals de l’estat del benestar a Catalunya i Espanya. Per això sabrem reformar-lo i reforçar-lo evitant el desmantellament que pretén la dreta”, ha conclòs.

dilluns, de juliol 05, 2010

Volem l'Estatut, tot l'Estatut

Dilluns 28 de juny, el Tribunal Constitucional feia públic el “fallo” de la Sentència que resolia el recurs presentat pel Partido Popular davant l’Estatut d’Autonomia de Catalunya.

Aquesta sentència, que es produeix gairebé 4 anys després de presentar-se el recurs, sent l’Estatut plenament vigent i amb prop de 50 lleis que el desenvolupen, ha declarat inconstitucional un article sencer, 13 paràgrafs d’altres articles, i sotmet a una interpretació restrictiva ( coneixerem l’abast quan sigui pública la sentència) 27 articles més.
Tot i que s’ha d’esperar a disposar de la totalitat de la sentència, quan aquesta es faci pública, per poder realitzar la corresponent valoració jurídica rigorosa, cal fer una valoració política de la mateixa.
NO volíem la sentència d’un TC en situació anòmala. El TC s’hauria d’ haver inhibit o haver declarat la plena constitucionalitat de l’Estatut votat pels catalans.
La Sentència no dona la raó al Partit Popular, que impugnava 124 articles.
El TC ha declarat la constitucionalitat de l’Estatut, amb algunes salvetats: 14 preceptes declarats inconstitucionals (1 article sencer i 13 parcialment), 23 articles i 4 disposicions addicionals que han de ser interpretats
No renunciarem a allò que el poble de Catalunya va votar. Volem recuperar a través de la política i dels mitjans legals i institucionals més adients,el que la sentència ha anul∙lat o interpretat de forma restrictiva.
El nostre projecte, i la única possibilitat d’unitat catalanista, és la defensa íntegra de l’Estatut i el seu ple desenvolupament, a través de la política, refent el pacte estatutari en la seva integritat, reforçant l’esperit ample i generós del pacte constitucional.
El procés d’elaboració de l’Estatut ha valgut la pena. Malgrat la Sentència, tenim un Estatut molt millor del que teníem el 2005
Malgrat la retallada, la major part de l’Estatut és constitucional i comporta un avenç molt important respecte l’anterior,en reconeixement nacional, en competències, en millora de recursos, en millora dels instruments que tenim per defensar els nostres interessos.
És un esforç que ha valgut la pena i convé continuar donant tot el suport al President Montilla. No renunciàrem a les aspiracions legitimes del poble de Catalunya.


Flora Vilalta i Sospedra
Diputada del Parlament de Catalunya pel PSC
Publicat al setmanari El9Nou (5 de juliol de 2010)