Flora Vilalta

dimarts, de febrer 15, 2011

Prometien un canvi, alguns ho varen creure,ara canvi = retrocés

Nadal assegura que el Govern “ha traspassat una frontera intolerable” en posar en dubte la defensa que el PSC fa de Catalunya


El Cap de l’Oposició es pregunta: “quantes retallades, renúncies i serveis escapçats hauran d’aguantar els ciutadans construïts sobre xifres inflades i errònies?”


El president del Grup Parlamentari Socialista, Joaquim Nadal, ha afirmat avui que el portaveu del Govern, Francesc Homs, “va traspassar ahir una frontera intolerable: apropiar-se de Catalunya, del sentiment de catalanitat, identificar només CiU amb Catalunya i dir que altres, el PSC, a l’hora de triar entre Catalunya i un partit polític espanyol trien el partit polític”.
En roda de premsa al Parlament, Nadal ha afirmat que els socialistes “hem estat al costat dels catalans i catalanes des de l’existència del partit. Això no admet discussió. Si el govern de Catalunya insisteix que vol ser ajudat en una situació difícil de crisi, que faci els passos per ser ajudat. Que no traspassin la frontera de la dignitat de les persones i dels partits. No pot jugar amb la dignitat de les persones, no pot jugar amb els serveis a les persones d’una forma partidista i interessada, fent culpable el partit del costat”.


El president del Grup Parlamentari Socialista s’ha preguntat: “quantes retallades, renúncies i serveis escapçats hauran d’aguantar els ciutadans construïts sobre l’infundi de xifres inflades i errònies? És una qüestió principal: inflar xifres de dèficit, tergiversar-les, sumar dues vegades per justificar retallades, insistir en aquestes retallades i insistir amb contumàcia en suprimir impostos és un contrasentit que el poble de Catalunya no pot acceptar”.


Segons Nadal, “és greu retallar serveis sanitaris, serveis educatius, serveis complementaris de serveis educatius, infraestructures de mobilitat, justificar les retallades en comptes que es presenten malament i no es presenten al Parlament de Catalunya”. “On és el pla d’ajustament del Govern? Perquè no l’ha presentat al Parlament. Perquè s’ha lliurat al Govern d’Espanya i no al Parlament? Què hi ha que no permeti el seu debat parlamentari a Catalunya?”, s’ha preguntat.


“On s’és vist -ha explicat Nadal- que qui vol ser ajudat no ensenyi números ni papers i enganyi amb els números que fa. Que no fugi d’estudi dient que la lletra petita no permet cobrar el fons de competitivitat. És fals. La carta del conseller Castells ho acredita; 1.450 milions d’euros que es van pagar el 2009 i el 2010, i el 2011 s’han de pagar”.


Joaquim Nadal ha assegurat que “fa la impressió que el Govern només vol treballar per uns quants catalans i no per a tots. Si això no fos veritat, posposaria el seu compromís de suprimir l'impost de successions i utilitzaria els ingressos d’un impost que afecta el 6 per cent dels catalans en mantenir serveis que diu que vol retallar”. “Barrejant els que ens deuen i el que devem és quan CiU enganya tothom: tergiversa xifres, dramatitza la realitat, tira pedres sobre la seva teulada i fa caure el crèdit català als mercats internacionals”.

dimarts, de febrer 08, 2011

Del Dragon khan al Tren de la Bruixa

Han passat les eleccions, ha començat un nou Parlament i Catalunya té un nou govern, el govern dels millors?.
Això no sé si mai ho sabrem, el que si podem dir és que es el govern de les contradiccions, un govern desorientat, amb un gran timó però sense rumb, on cada mariner diu i es desdiu i els uns es replican als altres.

Algunes perles:

Oriol Pujol revela que la Generalitat gairebé "no pot pagar les nòmines".
El govern tranquil•litza els empleats de la Generalitat sobre les seves nòmines.
Oriol Pujol diu ara que la seva alerta de les nòmines era "una forma de parlar".

Dilluns 31 de gener de 2011: El Govern de Mas incompleix la seva paraula i manté els 80km/h en 1/3 de la zona actual. Tenim un anticicló i la comunitat cientifíca desaconsella superar el 80m/h.


Jordi Pujol ja no veu arguments per oposar-se a la independència de Catalunya.
Oriol Pujol anirà el 10 d'abril a votar 'sí' en no tenir el "dilema" de Mas.
QUI DIRIGEIX EL PROJECTE POLÍTIC DE CiU? EL PRESIDENT ARTUR MAS?
O LA FAMÍLIA PUJOL? QUÈ HI DIU DURAN LLEIDAI?


Article 485 del Programa Electoral de CiU per les eleccions al Parlament de Catalunya: “Suprimirem l’impost sobre successions i donacions amb caràcter immediat”.
Artur Mas va anunciar que l’impost serà suprimit en el transcurs aquest 2011 per “no privilegiar a ningú”. Mas Colell admet que NO és el moment ideal per fer-ho, però que aquest és un compromís molt ferm i està en joc la credibilitat.
El Govern de Mas, doncs, pretén eliminar un impost que aporta entre 400 i 500 M€ a la Generalitat, i que ara deixarà d’ingressar cada any.



A principis de gener, la consellera Rigau anuncia que aquest any s’eliminarà la Setmana Blanca als centres que ho demanin. Més tard diu que es mantindrà aquest curs, però que es redueix la partida de 800.000€ aprovada per a la subvenció d’activitats extraescolars (a 3€ per escolar). Es planteja també eliminar la 6a hora.
La primera acció d’aquest govern ha estat encarregar un estudi sobre l’educació separada, recuperant una vella idea recurrent de la dreta relacionada aparentment amb l’eficàcia, que contradiu el principi d’igualtat i pedagògicament superada. Rigau defensa que puguin rebre diners públics.
El Govern introdueix de nou la divisió entre centres públics i privats, i es torna a la doble xarxa escolar en funció de la titularitat. A més, Rigau ha fitxat com a assessor del Departament a Antonio Arasanz, president de l’associació de pares d’alumnes de l’escola concertada i privada no confessional.


Article 196 del Programa Electoral de CiU per les eleccions al Parlament de Catalunya: “Preveurem un tractament fiscal favorable, en forma de desgravació, per a la subscripció de pòlisses d’assegurament privat d’assistència sanitària, i donarem suport a les iniciatives empresarials sorgides en el sector sanitari”.
Boí Ruiz anuncia desgravació per persones subscrites a una mútua privada, i anima a la gent a contractar aquests serveis. De nou, el govern de treballa pels que més tenen, per aquells que es poden pagar una mútua privada.
Boi Ruiz va anunciar que a causa de la crisi s’ajornen obres a hospitals com el Josep Trueta de Girona o el Verge de la Cinta a Tortosa. Diu que cal reformular el model de proximitat, i això implica el tancament d’alguns hospitals comarcals. Afecta a molts pacients: suposa el desplaçament a una altra localitat per a ser atesos.
Ruiz assegura que no fan falta més metges a Catalunya sinó que el problema és d’organització estructural. Els centres sanitaris hauran de compartir serveis i professionals per treure més rendiment i estalviar despesa. Si ara els metges van desbordats, què espera el conseller Ruiz, que el personal hospitalari i sanitari treballi més hores?.


Us recordo que en el Tren de la Bruixa donaves voltes i més voltes i de tant en tant sortia la bruixa i et donava un cop al cap.