Flora Vilalta

divendres, de febrer 12, 2010

Ara toca continuar treballant per Catalunya.

Des de l’any 1987, els diferents governs de CiU van incomplir un mandat del Parlament que demandava desconcentrar i descentralitzar el país almenys en cinc regions, malgrat tenir majories absolutes i comptar amb un govern central governat pel PP al que, de manera incondicional, varen donar suport una i altra vegada.
El projecte de llei de vegueries emana de l’Estatut i té per finalitat fer més propera, àgil i simplificada l’administració de la Generalitat i l’administració supramunicipal de cooperació local.
Només la dreta catalana parla de més despesa i de duplicitat administrativa i de manera especial CiU que per cert va crear els Consells Comarcals.
Acostar l’administració a la ciutadania és apostar per l’eficàcia, l’eficiència i la transparència. Les estructures actuals han de desaparèixer a favor de les de nova creació.
El govern de la Generalitat encapçalat pel president Montilla ha fet en menys de quatre anys tot allò que CiU va deixar al tinter: la llei d’educació, la llei de salut, aconseguir un nou finançament, gràcies al qual, en un període de crisis com l’actual, el govern ha pogut aprovar uns pressupostos que posen l’accent en les persones.
Seguretat, salut, educació i mesures per crear ocupació són els objectius del president Montilla.
Només cal donar una ullada a la comarca i percebre els grans canvis en edificis escolars, en les noves infraestructures, en carreteres: l’eix Torelló-Olot, el desdoblament de la C-17 fins a Ripoll, ( alguns deien que no es faria), la llei de barris, que permet a molts municipis osonencs fer un gir radical en el seu paisatge urbà... .
Mentre uns treballen, d’altres es dediquen a fer campanya electoral per esgarrapar un grapat de vots i arribar al govern per treure l’impost de successions, segons declaracions del Sr. Mas en un programa de televisió, que actualment només afecta a les herències milionàries.
Una oposició seriosa, en moments tant delicats com els que el país està suportant, es dedicaria a fer costat al govern, aportar idees i propostes.
Ja arribaran les eleccions, ara toca continuar treballant, el govern ho fa i el Parlament també ha de fer-ho.

Flora Vilalta i Sospedra
Diputada del PSC al Parlament de Catalunya

Publicat al setmanari El 9Nou