Flora Vilalta

diumenge, de març 05, 2006

8 de Març Dia internacional de les Dones


Estem davant d’un altre 8 de març i malauradament les reivindicacions de les dones continuant sent les mateixes, hem de reconèixer que de mica en mica anem avançant però les desigualtats encara són massa grans en alguns àmbits, com per exemple, en el món laboral.
Les desigualtats salarials, les dificultats per accedir a llocs de responsabilitat en igualtat de condicions, la manca de flexibilitat en les horaris que impedeixen la conciliació de la vida laboral i familiar, són algunes de les moltes realitats que evidencien que les desigualtats encara existeixen. L’entorn socio-laboral encara està pensat des d’un punt de vista masculí, encara hi ha massa llocs on es prenen decisions, ocupats per homes que obliden tenir en compte el tema igualitari.
Enguany el PSC, vol posar l'accent en algunes d’aquestes reflexions en el seu manifest del 8 de març
http://socialistes.org/ambit/Dona/ .
Com a responsable de les politiques de igualtat d’oportunitats dones/homes de l’ajuntament de Torelló, hem organitzat diferents actes, un d’ells va ser la xerrada-col·loqui amb la periodista Margarita Rivière que portava per títol, Ser dona és un plaer?, hi va haver una bona assistència i el col·loqui va resultar molt participat.