Flora Vilalta

diumenge, de gener 08, 2006

Dos anys treballant per a les persones


Fa dos anys vàrem signar els acords del Tinell amb la intenció de portar millores a la vida quotidiana dels catalans i les catalanes. Ho hem aconseguit. Queda moltíssim per fer, d’acord, però el cas és que hem començat a caminar en aquesta direcció després de 23 anys de govern encarcarat de CiU –vuit dels quals, directament atrofiat gràcies als pactes amb el PP. Dos anys no és gaire temps, per a un Govern que havia de suportar la pesada llosa d’un passat tan feixuc, però en tot cas han estat suficients per deixar clar que les coses es podien fer millor, i que el govern catalanista i d’esquerres és el més indicat per dur a terme aquests canvis.
La màxima del president de la Generalitat, “Mestres, Metges, Mossos” comença a donar els seus fruits. En aquests dos anys, Catalunya té més mestres –que a més van veient millorada la seva situació laboral, després del menyspreu amb què els va tractar constantment CIU-; té més mossos d’esquadra, que s’han desplegat ja amb èxit a la ciutat de Barcelona; i té més metges, més CAPs, més hospitals i més atenció domiciliària. I això és el començament, perquè no es pot redreçar en 24 mesos el que no s’ha fet en 23 anys.
Davant d’aquestes polítiques socials de l’actual govern, CiU ha quedat desarmada. El seu líder, Artur Mas, s’està dedicant darrerament a presentar com a alternativa un conjunt de propostes neoliberals. “Llibertat per escollir”, proclama. El problema és que quan Mas parla d’aquesta llibertat, es refereix a la llibertat de les famílies amb més recursos que ja des de sempre han pogut escollir serveis d’elit, degut al seu alt poder adquisitiu.
Els socialistes : volem portar els fills a les escoles i instituts del barri , volem que ens visitin metges qualificats als CAPs dels nostres barris, i ens atenguin en hospitals públics amb equipaments i personal de primera qualitat, i que els nostres avis estiguin ben atesos en el lloc on han viscut sempre, on hi tenen els seus records, la seva família i els seus amics.
És per això que CiU ho té magre per tornar a governar: fins que no entengui què volen i què necessiten els ciutadans i ciutadanes, no pot anar dient que té solucions: primer cal encertar a diagnosticar el problema, i en aquest cas el problema, durant 23 anys, va ser CiU. Els mateixos, doncs, que van pactar vuit anys amb el PP i que des de fa dos anys critiquen els acords del Tinell. Des de bon començament van dir que l’interès de país no justificava aquest pacte de Govern: potser consideren que la millora de l’atenció sanitària, l’atenció domiciliària, la creació de places d’escola-bressol, la contractació de mestres, l’èxit del desplegament dels Mossos d’esquadra a tot el territori… no són de l’interès del país?

Flora Vilalta i Sospedra
Diputada del grup parlamentari PSC-CpC

Publicat al Setmanari El 9NOU (30-12- 2005)