Flora Vilalta

dijous, de juny 21, 2007



COMUNICAT DE L'AJUNTAMENT DE TORELLÓ

La sala de sessions de l’Ajuntament de Torelló va acollir, dissabte passat, a les 12 del migdia, la sessió constitutiva de la nova corporació municipal i l’elecció del nou alcalde, càrrec per al qual va resultar escollit Miquel Franch que, d’aquesta manera, afronta la seva tercera legislatura al capdavant de l’Ajuntament de Torelló.

Després de la constitució de la mesa d’edat, formada pel regidor de més edat, el regidors de menys edat, Lluís Bassas (CiU) i Jordi Casals (ERC-AM), els regidors electes van jurar o prometre el càrrec. Tots els regidors van optar per la fòrmula de prometre i els tres d’ERC i la regidora de ICV-CdG van fer-ho ‘per imperatiu legal’.

Es van presentar tres candidatures (ICV-CdG hi va renunciar) i es va procedir a la votació (es va decidir la fòrmula de mà alçada) per escollir l’alcalde. Miquel Franch (PSC-PM) va obtenir set vots, Lluís Bassas (CiU) 6 i Jordi Casals (ERC-AM) 3. Hi va haver un vot en blanc de la regidora d’ICV-CdG. Per tant, com que cap candidat no va obtenir la majoria absoluta, va ser proclamat alcalde Miquel Franch com a cap de la llista més votada.

El president de la mesa d’edat va proclamar el nou alcalde i li va lliurar la vara d’alcalde. Abans d’acabar els portaveus de cada grup van justificar el seu vot. Montse Ayats (ICV-CdG) va explicar que “farem una oposició serena, responsable, amb esperit de treball però amb exigència”. Jordi Casals (ERC-AM) va afirmar que “no volem un govern dèbil” i va oferir “la mà estesa a l’equip de govern”. Lluís Bassas (CiU) va explicar que “farem una oposició crítica, responsable i constructiva”. Finalment, Flora Vilalta (PSC-PM) va asegurar que “governarem des de la responsabilitat, la il•lusió, la tenacitat, l’esforç i la transparència” i també va oferir “una mà estesa per trobar complicitats que ens portin a un govern estable”.

Va tancar l’acte el nou alcalde, Miquel Franch, que va afirmar que “la meva única guia és la defensa dels interessos dels ciutadans del nostre poble” com a resultat del “meu compromís personal amb les ciutadanes i els ciutadans de Torelló”. I va recalcar la voluntat “d’arribar a cords estables” amb totes les formacions polítiques de l’Ajuntament “per treballar per Torelló”.

Aquest és el resum de la sessió d'investidura de l'alcalde de Torelló.

Després d'aprovar el nou cartipas, les meves responsabilitats seran portaveu del grup del PSC-PM, 1ª tinent d'alcalde i regidora d'educació i cultura.