Flora Vilalta

dissabte, d’octubre 14, 2006

NO ÉS TEMPS DE REBAIXES




Des de fa unes setmanes els ciutadans i ciutadanes de Catalunya ens llevem cada matí, ansiosos per saber quina serà la nova oferta que el candidat senyor Artur Mas ens té reservada per sorprendre’ns. Ja estem força acostumats a rebre ofertes de supermercats i grans superfícies que conscients del que ens costa arribar a final de mes, ens ho posen més fàcil amb les seves campanyes de “ paguin dos i emporti-se’n tres”, vals de regal per compres superiors a determinades quantitats i d’altres per l’estil.
Però el que ja no és tan habitual és que un candidat a president de la Generalitat, també faci ofertes de xecs a les famílies, descomptes en els impostos als que sàpiguen anglès i supressió d’impostos i tot això firmat a cal notari.
Un país no es governa repartint xecs a les famílies ni prometent rebaixes d’impostos per més popular que resulti, perquè cap ciutadà estarà disposat a veure com se li disminueixen els serveis (sanitat, educació...). Els impostos que paguem els ciutadans serveixen per donar serveis i un govern responsable ha de saber-los gestionar bé i donar serveis a tota la ciutadania i en especial a aquells que més ho necessiten.
Les propostes de Mas són socialment regressives, financerament irresponsables i es basen en el desconeixement o en la distorsió de la realitat. Són pròpies d’aquells que varen deixar les finances de la Generalitat amb un gran forat.

Montilla, candidat del PSC, ho té clar: a les famílies se’ls ajuda creant places d’escola bressol públiques i fent politiques de conciliació de la vida laboral i familiar.
Pels socialistes no es tracte de premiar als que saben angles, es tracte de garantir que tots els nois i noies dominin un tercer idioma quan acabin l’ensenyament obligatori i no incentivar que els qui s’ho puguin permetre contractin cursos d’angles i després s’ho desgravin.
José Montilla, candidat pel PSC al govern de la Generalitat, ha deixat ben clar, i el programa electoral dels socialistes així ho recull: que les famílies, en tota la seves varietats, són un element fonamental per vertebrar la nostra societat. Per això ens comprometem a donar ajudes directes a les famílies, més places d’escoles bressol, llibres gratuïts en l’educació obligatòria i també una atenció especial a aquelles famílies que pateixen violència de gènere.
Fets i no paraules, propostes acompanyades del seu finançament això és el que ens cal sentir. Les campanyes electorals no han de ser, en cap cas, campanyes de marketing. Han de ser espais de reflexió, diàleg i proposta per buscar solucions als autèntics problemes que dia rere dia viuen les famílies.
La Catalunya social, la de les persones, aquesta és la Catalunya que Montilla vol liderar, amb un programa ambiciós i alhora rigorós.

Flora Vilalta i Sospedra
Candidata pel PSC al Parlament de Catalunya.

Publicat al 9Nou(13-10-06)